Storing overhaalinstallatie Langedijk

Varen deze zomer? Houd rekening met storing aan de overhaalinstallatie

Door een defect aan de overhaalinstallatie aan de Klaversloot in Broek op Langedijk is het momenteel niet mogelijk deze te gebruiken. Houd hier rekening mee als je wil gaan varen. 

Update 25 juli 2024:

De herstelwerkzaamheden zijn helaas uitgesteld. We hebben geprobeerd voor de zomerperiode de overhaalinstallatie weer te maken. Dit is door overmacht niet gelukt. Er zijn voor deze unieke constructie op maatgemaakte katrollen nodig en het maken hiervan duurt daarom langer dan gedacht. Wij betreuren het dan ook dat de inwoners wonende aan dit water, en alle andere bootvaarders, hier last van hebben.

We hebben als gemeente alle opties onderzocht om de overhaal weer in werking te krijgen voor de vakantieperiode en zijn tot de conclusie gekomen dat er geen andere, acceptabele én veilige oplossing is dan te wachten op de nieuwe katrollen. De katrollen zijn besteld en verwachten we over 2 weken binnen te krijgen. Daarna gaat de aannemer direct aan de slag. De verwachting is dat de overhaal eind augustus weer werkt. Onze excuses voor het ongemak.