Zelf isoleren? Krijg nu ook € 1.400 subsidie

Zoveel mogelijk woningen goed isoleren, dat vindt de gemeente belangrijk. Daarom verandert Dijk en Waard per 1 augustus 2024 de voorwaarden voor isolatiesubsidie. Het bedrag per woning was € 900 en gaat naar € 1.400. Nieuw in de voorwaarden is dat doe-het-zelvers nu ook subsidie kunnen krijgen.

De isolatiesubsidie is er voor huiseigenaren met een slecht geïsoleerde woning. Handige bewoners kunnen de subsidie inzetten voor het isoleren van dak, vloer, bodem of glas. De woning moet een WOZ-waarde hebben die lager is dan € 429.300. 

"Dubbel geld besparen"

Wethouder duurzaamheid René Schoemaker legt uit waarom de subsidieregeling is uitgebreid: "Als mensen zelf aan de slag willen met de isolatie van hun woning, moedigen we dat natuurlijk aan. Op die manier kunnen ze dubbel geld besparen. Zelf isoleren is vaak goedkoper en het resultaat is hetzelfde: het energieverbruik daalt, terwijl wonen comfortabeler wordt.”

Nu aanvragen

Ook zelf werk maken van isolatie? Reserveer uw subsidie alvast of vraag ‘m direct aan. Ga naar dijkenwaard.nl/isolatie. Hier vindt u ook alle voorwaarden terug. 

Heeft u vragen? Mail dan naar isolatie@dijkenwaard.nl.