Scheur in vloer winkelcentrum Middenwaard Heerhugowaard

Een gedeelte van winkelcentrum Middenwaard is op woensdagochtend uit voorzorg ontruimd nadat de brandweer werd gealarmeerd voor een scheur in de vloer van de Dekamarkt. Er wordt onderzoek gedaan naar de constructie van het gebouw van de Dekamarkt, de parkeergarage daaronder en de winkels erboven (o.a. Action en Intertoys). Deze garage en winkels zijn daarom tijdelijk gesloten. Kom er dus niet naar toe. Houd Veiligheidsregio Noord-Holland Noord (vrnhn.nl) in de gaten voor de laatste ontwikkelingen.

Update 12.35 uur

De scheur in het pand in het winkelcentrum wordt hersteld en wordt voor de zekerheid met ‘stempels’ eronder ondersteund. Het winkelcentrum kan daardoor in fases weer open: de winkels in de galerij openen hun deuren om 12:30 uur. De Dekamarkt, Action, en Intertoys gaan in de loop van de middag open, als het herstelwerk klaar is. De Bruna is weer open.

Staat uw auto geparkeerd in het tijdelijk gesloten deel van de parkeergarage bij Middenwaard? Neem contact op met de politie om in overleg uw auto weer uit te rijden: 0900-8844.

Update 13.35 uur

De situatie in het winkelcentrum is veilig volgens de constructeur. De laatste nog gesloten winkels gaan de komende uren weer open. De eigenaar van het gebouw en de constructeur doen later nog verder onderzoek naar de oorzaak van het ontstaan van de scheur. Voor verdere vragen, neem contact op met gemeente Dijk en Waard via tel. 072-5755555. 

Einde berichtgeving.