Nu € 1400 subsidie voor isolatie koophuis

Vanaf 1 augustus 2024 verhoogt de gemeente Dijk en Waard de subsidie om koopwoningen te isoleren. Het gaat dan om het isoleren van dak, vloer, bodem 
of glas. De subsidie per woning was € 900 en gaat nu naar € 1.400.

Huiseigenaren die na 1 augustus subsidie krijgen, ontvangen automatisch het hogere bedrag. Mensen die voor die datum subsidie hebben ontvangen, krijgen ook € 500 extra. Inwoners die eerder van de gemeente hoorden dat de subsidieaanvraag is afgewezen, krijgen met deze regeling een nieuwe kans. Hierover ontvangen zij een apart bericht.

Voorwaarden

De subsidie is beschikbaar voor huiseigenaren die twee onderdelen van hun woning nog kunnen (laten) isoleren en die sinds 2023 minimaal één deel van hun huis hebben geïsoleerd. Daarnaast moet de woning een WOZ-waarde hebben onder de € 429.300. Bekijk alle voorwaarden op dijkenwaard.nl/isolatie.

"Subsidie hoger, drempel lager"

Het college verhoogt de subsidie om meer huiseigenaren aan te moedigen hun huis te isoleren. Wethouder duurzaamheid René Schoemaker legt uit: "De kosten zijn voor veel mensen een drempel om hun huis te isoleren. Nu de subsidie hoger is, verlagen we die drempel. Hiermee stimuleren we de inwoners om te investeren in een comfortabel huis, en verlagen zij daardoor ook nog hun energieverbruik."

Informatie en aanvragen

Kijk voor alle informatie over de subsidie op dijkenwaard.nl/isolatie. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen, of heeft u vragen? Mail naar isolatie@dijkenwaard.nl.