Ieder kind moet mee kunnen doen

Jeugdfonds Sport en Cultuur start campagne ‘Kies een club’

Met de start van het nieuwe sport- en cultuurseizoen lanceert het Jeugdfonds Sport en Cultuur de campagne ‘Kies een club’. Het Jeugdfonds roept hiermee ouders/verzorgers van kinderen waar thuis niet genoeg geld is op om een aanvraag te doen bij het Jeugdfonds via www.kieseenclub.nl. Want elk kind verdient het om mee te doen op hun favoriete club. En dat is mogelijk met het Jeugdfonds Sport & Cultuur.

Durf om hulp te vragen

Eén op de elf kinderen in Nederland leeft op of rond de armoedegrens. In die gezinnen is er geen geld om lid te zijn van een sportclub of om mee te doen met andere jeugdactiviteiten. Wethouder Gerard Rep kan niet genoeg benadrukken dat regelingen als de DijkenwaardPas en het Jeugdfonds Sport en Cultuur ontzettend belangrijk zijn: “Ieder kind moet mee kunnen doen. Het is voor de ontwikkeling zo belangrijk dat kinderen ook met andere kinderen sporten, spelen en samenwerken. En ik weet ook, dat wanneer je weinig geld hebt, de drempel hoog is om deze hulp aan te vragen, maar doe het. Actief meedoen, met andere mensen in contact komen is ook voor ouders een stimulans. Je kind aanmoedigen langs de lijn en hem of haar zien genieten, daar doe je het toch voor.

DijkenwaardPas en het Jeugdfonds Sport en Cultuur

In Dijk en Waard zijn er tientallen verenigingen, clubs, activiteiten waar kinderen aan mee kunnen doen; sport, cultuur, ontwikkeling en samenwerking, jeugdactiviteiten. Het Jeugdfonds betaalt de contributie aan de club als er niet genoeg geld is, maar helpt ook als er spullen nodig zijn zoals sportkleding of dansschoenen. Kijk voor alle info op www.kieseenclub.nl of www.dijkenwaardpas.nl