140 tips en tops voor het Kanaalpark

Zo’n 70 geïnteresseerde inwoners en betrokkenen trotseerden de warmte en kwamen 27 juni naar de inloopavond over het Kanaalpark in het gemeentehuis aan de Parelhof. Deze avond werd het schetsontwerp van het Masterplan Openbare Ruimte Kanaalpark gepresenteerd. Medewerkers van de gemeente en architecten van Strootman Landschapsarchitecten gaven uitleg en gingen in gesprek met de aanwezigen. Dat deden zij aan de hand van grote borden met de ontwerpen van het totale gebied en de deelgebieden.

Positieve reacties en constructieve feedback

De bezoekers reageerden positief op het totaalplan en op de opzet van de avond. Zij stelden vragen en gaven suggesties die helpen de plannen verder te verbeteren. Sommige vragen waren kritisch en bezorgd, met name over de gevolgen voor de eigen woon- en leefsituatie. Ook bleek dat de meningen over een onderwerp erg uiteen kunnen lopen. Er werd enthousiast meegedacht en meegepraat. De bezoekers plakten maar liefst 140 gele post-its op de tips en tops borden. Een samenvatting van de reacties vindt u op deze pagina.

Toegang tot schetsontwerpen en documentatie

Op de projectpagina www.dijkenwaard.nl/kanaalpark > Documenten en Nieuws staat het Masterplan Openbare Ruimte Kanaalpark met daarin de gepresenteerde schetsontwerpen. De Toelichting Masterplan Openbare Ruimte Kanaalpark staat in een apart document daaronder.

Volgende bijeenkomst in het najaar

De volgende bijeenkomst is naar verwachting in het najaar van 2024. Dan presenteren we het definitieve Masterplan. We bespreken welke suggesties en ideeën wel of niet in het plan zijn verwerkt en op welke wijze dat is gedaan. Inwoners en betrokkenen ontvangen op hun huisadres een uitnodiging voor de presentatie van het definitieve Masterplan. Een aankondiging van de presentatie staat dan ook in Gemeentenieuws/Nieuwsblad Dijk en Waard.

Blijf op de hoogte

Op www.dijkenwaard.nl/nieuws-en-bekendmakingen en op www.dijkenwaard.nl/kanaalpark vindt u regelmatig informatie over de ontwikkeling van Kanaalpark. Volg voor de laatste nieuwtjes onze Facebook- en Instagram-pagina’s.

Inloopavond gemist? Reageer alsnog

Heeft u een vraag, tip of top? Mail dan naar kanaalpark@dijkenwaard.nl. Dat kan tot 22 juli 2024.